archief  |  team  |   extra   |  links  |  contact
Zware dag op loodzwaar circuit voor Team Voorwinden!

19.10.2008 - De vijfde wedstrijd van het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap is niet geheel naar wens verlopen voor Team Voorwinden-Brouwer. De gebroeders Kris en Maik Voorwinden kwamen tot scoren maar kregen beide de nodige tegenslag te verwerken. De overwinning ging naar regerend kampioen Joel Roelants.

1e manche:
De eerste start verloopt redelijk voor Maik die net buiten de top 15 aan de wedstrijd begint. Broer Kris kent geen beste start en hij moet in het achterveld aan de wedstrijd van maarliefst 30 minuten en twee ronden beginnen. Maik heeft wat moeite met het zoeken naar het juiste ritme en hij zakt terug tot buiten de top twintig. Later in de wedstrijd kan Maik zich herstellen en hij werkt zich terug de top twintig in. Kris werkt zich inmiddels op naar de 23e plek maar op de 'Waves' gaat hij even in de fout. Kris valt terug maar kans zich in de slotfase toch weer terug knokken naar de 23e plek. Maik gaat in de laatste ronde nog een hard onderuit, hij krabbelt op en weet nog de finish te bereiken. Hij blesseert zijn schouder nadat de enkelblessure net aan het herstellen was. Maik wordt 21e en wordt bij de teamtruck opgevangen met ijs om de blessure tegen te gaan.

2e manche:
De tweede manche staan de gebroeders opnieuw aan de start maar het zal zwaar worden voor de crosser uit Berkel en Roderijs. Kris begint in het middenveld aan de wedstrijd en heeft een mooie duel met een collega. Maik zit in het achterveld en gaat proberen punten te pakken. Na vier ronden houdt hij het echter voor gezien, met een van pijn vertrokken gezicht komt hij terug naar het rennerskwartier. Kris heeft zich inmiddels opgewerkt naar een negentiende plek en bevind zich in een druk groepje. Zeer regelmatig wordt en van plek gewisseld en gestreden om ieder puntje. Heel lang lijkt Kris net in de top twintig te gaan finishen maar een hele sterke en knappe eindsprint zorgt ervoor dat Kris nog drie mannen weet te passeren waardoor de zestiende plek voor de door Brouwer Motors gesteunde rijder is. In het kampioenschap behoudt Maik de achtste plek terwijl Kris ondanks het scoren tijdens beide manches een plekje naar de 27e plek.

Volgende keer:
De zesde en laatste wedstrijd wordt komend weekend alweer verreden, dan komen de rijders in actie op het zware circuit van Heerde waar de titels vergeven zullen worden.


**********************************************

Kris Voorwinden op het podium in Vlissingen.

21.09.2008 - De jaarlijkse Strandrace in het Zeeuwse Vlissingen is goed verlopen voor Kris Voorwinden. De KTM-rijder werd keurig derde nadat hij de sterren van de hemel reed voor zo'n 20.000 toeschouwers. In de manches werd de crosser uit Berkel en Roderijs vijfde en tweede waarmee hij voldoende punten scoorde voor het podium. De overwinning ging naar KTM-collega Mike Kras.

1e manche:
Door de sterke prestatie van vorig jaar mocht Kris als derde een startplaats uitkiezen achter het starthek. De Brouwer-KTM vertrok probleemloos en Kris kwam als tweede uit de eerste snelle bocht. De eerste helft van de wedstrijd keek hij keurig de kat uit de boom. In de tweede helft werd het tempo verhoogd en de aanval werd ingezet op de leider. In het mulle zand nam Kris echter te veel risico en hij ging onderuit. Op de vijfde plek kwam hij terug in de wedstrijd om zich vervolgens weer snel naar de vierde plek om in de aanval te gaan bij de derde man. In zijn haast de verloren tijd goed te maken ging Kris echter opnieuw in de fout en hij moest tevreden zijn met de vijfde plek.

2e manche:
Na zijn problemen in de eerste manche wilde Kris revanche in de tweede. Hij nam de beste start en kwam als leider uit de eerste bocht. Het tempo van Kris lag bijzonder hoog en hij wist een voorsprong op de bouwen. Na vier ronden kwam Kras op de tweede plek en hij wist Kris te achterhalen. Na acht ronden kwam het duo bij elkaar en het duel om de leiding begon. Regelmatig wisselde ze van positie en het publiek genood duidelijk van deze strijd. Tot in de laatste ronde was het niet duidelijk wie de winnaar ging worden. Door een prachtige actie wist Kris de leiding in de finale over te nemen maar een halve ronde later gaat het mis. Kris moet een achterblijver passeren en kiest de verkeerde kans. Kras komt terug aan de leiding maar Kris wil niks van opgeven weten. Hij komt terug bij het achterwiel van de leider maar deze houdt de deur dicht en wint voor Kris. De derde man heeft een achterstand van meer dan 45 seconden op de leiders!

Volgende keer:
De eerst volgende wedstrijd voor Team Voorwinden-KTM is op zondag 5 oktober in Harfsen. Dan wordt de vierde wedstrijd om het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap verreden. Maik Voorwinden is druk bezig aan zijn herstel om de laatste drie wedstrijden weer volop te kunnen scoren.


***************************

Enkelblessure voor Maik Voorwinden!

01.09.2008 - Afgelopen zaterdag heeft Maik Voorwinden tijdens de Open Bekercross in het Gelderse Heerde een enkelblessure opgelopen. De crosser uit Berkel en Roderijs heeft zijn linker enkelband afgescheurd. Dit betekend dat de jongste rijder uit het Team Voorwinden-KTM zo'n vier tot zes weken zal moeten toe kijken. De EK wedstrijden in Zwitserland en Duitsland laat de Zuid-Hollander dus noodgedwongen aan zich voorbij gaan.

Op een van de snelle sprongen ging Maik nipt voor de schans van zijn voetsteun. Zijn enkel en voet sloegen tegen de schans en de KTM-rijder voelde direct dat het mis was, hij dacht zelfs dat zijn enkel op scheenbeen gebroken zou zijn. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek er gelukkig niks gebroken te zijn, de linker enkelband is dus afgescheurd en hou Maik minimaal een maand aan de kant.

De vierde wedstrijd voor het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap wordt op 5 oktober verreden op het circuit van Harfsen. Doormiddel van aangepaste conditietraining en therapie zal Maik zich proberen op tijd klaar te stomen voor deze wedstrijd.**********************************************

EK-punten voor Maik Voorwinden.

24.08.2008 - In Denemarken heeft Maik Voorwinden zijn eerste EK-punten van het seizoen weten te scoren. De KTM-rijder werd dertiende op het zanderige circuit van Randers. De jongste Voorwinden werd tiende en achttiende in de manches, de overwinning ging naar landgenoot en KTM-collega Ceriel Klein-Kromhof. De titel is twee wedstrijden voor het einde ook vergeven, de Fransman Valnetin Teillet heeft zich verzekerd van de titel.

1e manche:
De eerste manche begint goed voor Maik die zich probleemloos had weten te kwalificeren voor de wedstrijd. Als zesde kwam de door Pro Grip gesteunde rijder uit de eerste linkerbocht. Een klein foutje zorgt ervoor dat Maik twee plekken verliest maar na vier ronden komt de Team Voorwinden-rijder weer terug naar de zesde plek. De Deen Jorgensen wordt gepasseerd maar de tweede helft van de wedstrijd komt deze terug. Dat geldt ook voor zijn landgenoot Larsen die op de zaterdag de snelste trainingstijd op de klokken had gezet. Maik zakt terug en heeft een leuke duel met Vandueren en Alletru die beide uitkomen voor het KTM team van JM Racing. Vandueren kan in de slotfase los komen terwijl de Sloveen Gercar de negende plek nog af weet te pakken van Maik, de crosser uit Berkel en Roderijs werd keurig tiende.

2e manche:
Ook de tweede manche begint heel goed voor Maik die op de vijfde plek uit de eerste bocht komt. Een bijna valpartij zorgt ervoor dat in de eerste ronden vijf plekken verloren gaan, op de tiende plek kwam de door TwinAir gesteunde rijder uit de eerste ronde. Het tempo van zijn voorganger probeert Maik over te nemen maar dat gaat niet, het tempo moet na de loodzware eerste manche omlaag en langzaam maar zeker zakt Maik iets terug. In de slotfase komt er nog een mooi duel met landgenoot Reijnders. Deze neemt de achttiende plek over maar in de laatste ronde komt Maik terug. Met de achttiende plek mag Maik deze manche dan ook zeker tevreden zijn.

Volgende keer:
De volgende wedstrijd van het Europees Kampioenschap MX2 wordt op 7 september verreden in Zwitserland. Het Belgische Kampioenschap gaat op 21 september verder in Pierreux en op 5 oktober gaat het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap pas weer verder op het circuit van Harfsen.Sleutelbeenbreuk voor Pascal Brons!


06.07.2008 - Vooraf werd er veel verwacht van de Nederlandse wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2. Op het circuit van Markelo hadden Maik Voorwinden en Pascal Brons in het verleden al mooie dingen laten zien. Het Zuid-Hollandse team kwam probleemloos door de kwalificatie maar in de wedstrijd won de pechduivel. Maik kwam door schuivers en materiaalpech niet tot scoren en Pascal brak in de eerste manche na een botsing zijn sleutelbeen. De overwinning ging naar Loic Rombaut, zijn landgenoot Valentin Teillet blijft het kampioenschap leiden.

1e manche:
Nadat beide rijders zich probleemloos hadden weten te plaatsen voor de wedstrijd ging op zondagmiddag de eerste manche van start. Pascal kwam goed uit de start en wist in de top tien aan de wedstrijd te beginnen. Maik had geen beste start en daarbij ging hij nog even onderuit in de bossen. Hij reed een sterke inhaalrace en kon snel een goed tempo oppakken. Dat lukte teamgenoot Pascal ook, hij had de eerste ronde een foutje gemaakt en vervolgens wat plekken verloren. De rijder uit Bergschehoek kwam echter terug en reed zich verder de punten in. Na zes ronden is de wedstrijd voorbij voor Maik die met een kapot achterwiel de wedstrijd moet verlaten...... Pascal rijdt in een groepje wat bijzonder druk is met verder naar voren te komen. Net nadat de tweede helft van de wedstrijd is begonnen gaat het echter mis. Een landgenoot raakt bij een inhaalactie Pascal waarna en een grote valpartij ontstaat. Pascal valt hard van zijn Brouwer-KTM en komt op zijn schouder terecht. Hij voelt direct dat het niet goed is, hij kleed zich om bij de teamtruck en vertrekt naar het ziekenhuis voor onderzoek.

2e manche:
De tweede manche moet Maik dus alleen de kastanjes uit het vuur halen voor Team Voorwinden-KTM. Ook de tweede start is niet goed voor de 20-jarige crosser die in het achterveld wordt opgenomen. Hij komt omstreeks de dertigste plek uit de eerste ronde en moet dus achtervolgen. In de derde ronden schuif Maik even onderuit als hij op het laatste moment van rijlijn wil veranderen om zijn voorganger te verrassen. Dit gaat dus mis en nadat de machine is herstart gaat hij weer in de achtervolging. Alles wordt uit de kast gehaald om nog naar de punten te rijden maar het mag niet zo zijn. Meer dan een 23e plek zit er niet in terwijl de beste twintig rijders per manche punten pakken. Zeer teleurgesteld komt Maik uit de wedstrijd terwijl Pascal terug is van het ziekenhuis. Zijn sleutelbeen is gebroken maar gelukkig 'mooi' gebroken. Meer dan rusten kan de 29-jarige rijder niet doen. Volgende week moet hij terug op controle om te kijken of alles mooi aan elkaar groeit.

Volgende keer:
De EK wedstrijden in Slovenie en Slowakije staan op de kalender maar na het matige optreden van Maik in Markelo is besloten deze wedstrijden links te laten liggen. Door wedstrijden in Nederland en Belgie hoopt Team Voorwinden-KTM hun jongste rijder het zelfvertrouwen terug te laten vinden. Zowel Pascal als Kris Voorwinden hopen we ondanks hun blessures op 27 juli aan de start te zien staan tijdens de derde BK-wedstrijd in Nismes. Kris is vorig week immers ongelukkig ten val gekomen in Halle en heeft een pijnlijke heupblessure.**********************************************

Maik Voorwinden en Brons op punten jacht!


30.06.2008 - Het Europees Kampioenschap MX2 komt naar Nederland met de wedstrijd op het mooie circuit van Markelo. Op 5-6 juli gaan Maik Voorwinden en Pascal Brons opjacht naar EK-punten. Maik is een vaste waarde in het EK terwijl dit voor Pascal een eenmalig gastoptreden is. Dat neemt echter niet weg dat de inzet maximaal zal zijn en de gedrevenheid zo hoog als we dat gewend zijn van de Team Voorwinden-KTM rijders.

Maik Voorwinden:
Vorig jaar maakte Maik zijn debuut in het EK tijdens de wedstrijd op 'De Herikerberg'. De 20-jarige crosser uit Berkel en Roderijs wist zich direct in de punten te rijden. Daarna werd besloten dat Maik in 2008 het gehele kampioenschap zou gaan rijden. Dit verloopt tot op dit moment niet geheel naar wens, Maik heeft heel veel pech gehad en ook wat beginners fouten gemaakt. Maar al doende leert men en hopelijk kan hij de juiste weg in slaan op het prachtige maar moeilijke circuit van Markelo.

Pascal Brons:
In 2006 kreeg Pascal ook een uitnodiging om tijdens de wedstrijd in Markelo aan de start te verschijnen. Zo ver kwam het echter niet want de crosser uit Bergschehoek raakte op de zaterdag geblesseerd aan zijn knie. De blessure bleek later zo erg dat de dierenspeciaalzaak houder dat seizoen niet meer in actie kon komen. In 2007 liet Pascal de wedstrijd aan zich voorbij gaan maar door zijn sterke optreden in het ONK kwam er weer een uitnodigingen binnen. Deze kans grijpt de 29-jarige crosser natuurlijk met beide handen aan en hij hoopt op een mooie resultaat tijdens het komende weekend.

Volgende keer:
Op 6 juli gaat het EK dus verder in Markelo, iedereen is daar natuurlijk van harte welkom op het duo op de Brouwer-KTM's aan te moedigen. Pascal gaat vervolgens aan zijn voorbereiding werken voor de laatste drie JUMBO ONK wedstrijden. Maik gaat verder Europa in met wedstrijd in Slovenie (13juli) en Slowakije (20juli).**********************************************

Maik Voorwinden proeft aan EK-punten!

KTM-rijder rijdt aan de leiding tijdens EK-wedstrijd in Kroatie.

08.06.2008 - De regen kwam met bakken uit de lucht tijdens de zevende wedstrijd van het Europees Kampioenschap MX2. Maik Voorwinden reed de sterren van de hemel tijdens de wedstrijd in Kroatie maar zijn inzet werd niet beloond met punten. De crosser uit Berkel en Roderijs reed zelfs aan de leiding maar een valpartij gooide roet in het eten.

1e manche:
De eerste manche begon dus heel goed voor Maik die op een derde plek uit de eerste bocht komt. Vervolgens rijdt hij zich naar de leiding welke hij vier ronden vast weet te houden. Heel even rijdt hij zich vast in de modder waardoor Maik onderuit gaat en twee plekken verliest. Op een derde plek komt Maik terug in de wedstrijd maar twee ronden later gaat het nogmaals mis als een collega voor Maik ten val komt. Maik raakt de machine en komt ook in de modder tot stilstand. Hij pakt de machine op maar kan helaas niet verder rijden onder deze omstandigheden. De voetsteun is afgebroken waardoor er niks anders opzit dan de wedstrijd te verlaten.

2e manche:
De manche werd afgelast door aanhoudende regen waardoor Team Voorwinden-KTM helaas puntloos naar huis moest terugkeren. De Sloveen Gerver won dus de zevende wedstrijd van het seizoen nadat hij de eerste manches als winnaar werd afgevlagd.

Volgende keer:
Het Europees Kampioenschap gaat op 6 juli verder in Nederland. Op het circuit van Markelo hoopt Maik zijn eerste punten van het seizoen te scoren. Op 22 juni komt Team Voorwinden-KTM in actie op het circuit van Kester voor de tweede wedstrijd van het Belgische Kampioenschap.

**********************************************

Maik Voorwinden kent wat tegenslag in EK.

18.05.2008 - Zonder problemen kwam Maik Voorwinden door de kwalificatie voor de Portugese EK wedstrijd. Op het circuit van Corthelha wist de crosser uit Berkel en Roderijs echter niet tot scoren te komen door wat tegenslag. De wedstrijd werd gewonnen door KTM-collega Valentin Teillet die het kampioenschap na vijf wedstrijden ook leidt.

1e manche:
De start van de eerste manche verliep dramatisch, niet voor Maik want hij kwam gelukkig zonder blessureleed uit een massale valpartij. In de eerste bocht gingen ruim twintig rijders onderuit waaronder de Spanjaard Jose Butron-Olive die de eerste wedstrijd van het seizoen had gewonnen. Er volgende een herstart met 35-rijders, maarliefst vijf rijders konden niet meer opnieuw starten. De herstart verliep goed en Maik kwam in de top tien uit de eerste bocht. Vervolgens wist hij zich goed op te werken naar de achtste plek om in de tweede ronden al als zevende voorbij te komen aan start-finish achter landgenoot Klein-Kromhof. Na vier ronden gaat het echter mis als Maik op een snelle schans hard onderuit. Er zit niets anders op dan de wedstrijd vroegtijdig te verlaten met diverse blauwe plekken.

2e manche:
Fris gaat Maik van start voor de tweede manche, en ook nu komt hij goed uit de start met zijn Brouwer-KTM. Nipt in de top tien dendert hij rond over het mooie maar moeilijke circuit. Het circuit is echter goed na gemaakt en in de beginfase van de wedstrijd gaat Maik dan ook de fout in. Het circuit is knap glad en in zijn haast zijn voorganger te achtervolgen houdt hij niet niet voldoende rekening mee met opnieuw een zware val als gevolg. Een beetje dizzy en zeer teleurgesteld komt Maik de wedstrijd uit.

Volgende keer:
De zesde wedstrijd van het Europees Kampioenschap wordt op 25 mei verreden in het Spaanse Alhama de Murcia.


**********************************************

Team Voorwinden vol op in de ONK-punten!

01.05.2008 - De derde wedstrijd voor het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap is wisselvallig verlopen voor Team Voorwinden-Brouwer KTM. Het trio-rijders kwam goed tot scoren als wist Pascal Brons dat helaas maar een manche te doen. De beste rijder van het team werd Kris Voorwinden. De rijder uit Berkel en Roderijs werd zestiende in het dagklassement. Maik Voorwinden maakte een forse valpartij mij maar bleef gelukkig schade vrij maar raakte hij wel buiten de top tien in het kampioenschap.

1e manche:
De start verloopt redelijk voor het Voorwinden trio, ze komen net buiten de top tien uit de eerste snelle rechter bocht. Op de eerste schans gaat het echter mis met Maik die een collega raakt en hard onderuit gaat. Met een forse klap komt hij op de grond en heeft hij het besef dat hij zich snel op 'klein' moet maken. Hij wordt vervolgens nog geraakt door een collega maar dit blijft op wat schaaf wonden na zonder gevolgen. Pascal en Kris komen buiten de top tien uit de eerste ronde waarna ze zich gaan verbeteren. De crosser uit Bergschenhoek is opjacht naar de twaalfde man, Verbruggen, maar net wanneer hij de aansluiting lijkt te vinden ontstaat er een probleem. Door de vele hoge sprongen is het voorwiel kapot gegaan. De voorkant van de machine gaat alle kanten op waardoor de pits wordt opgezocht. De monteur heeft al snel door dat de wedstrijd voorbij is en teleurgesteld zet Pascal zijn crossbril af en bekijkt hij de wedstrijd vanaf de zijlijn. In die wedstrijd zit hij Kris beter en beter in het ritme komen. Na een kleine schuiver komt het beest pas echt los. Kris verhoogd het tempo en pakt stuk voor stuk de rijders terug die hem in de beginfase voorbij kwam. De achttiende plek lijkt voor de 22-jarige crosser maar hij geeft niet op. In de laatste twee ronden weet hij een achterstand van seconden weg te werken waardoor hij nog twee mannen in het vizier krijgt en beide weet hij ze nog te passeren.

2e manche:
Ook de tweede manche begint goed voor Pascal die op de tiende plek aan de grote klim naar boven begint. Kris volgt hem enkele plaatsen later maar Maik niet, hij zit in het achterveld en moet vanaf de eerste meters knokken om iedere plek. Pascal moet ook knokken om in de top tien te blijven want Klein-Kromhof en Kras zitten hem op zijn hielen. Beide heren passeren Pascal die later ook Van Vijfeijken en Verbruggen ziet passeren. Inmiddels komt de regen met bakken uit de lucht en werkt Kris zich naar de achttiende plek op. Maik komt ook beter in de wedstrijd en passeert Avis om de de top twintig binnen te komen. In de tweede heft van de wedstrijd kan Pascal zich nog terug vechten hij wordt dertiende terwijl Kris zeventiende lijkt te worden. Broertje Maik heeft hij aan zijn achterviel gehad maar de 20-jarige crosser ging even onderuit. In de laatste ronden doet Kris dit echter zelf ook waardoor hij twee plaatsen verliest. Een van de rijders die hem dan passeert is Maik die achttiende wordt en Kris pakt de twintigste plek.
Volgende keer:

Het Team Voorwinden vertrekt vrijdag naar het Franse Plomion voor de vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap M2. Maik zal daaraan de start verschijnen. Zijn teamgenoten komen op 22 juni pas weer in actie tijdens de tweede wedstrijd van het Belgische Kampioenschap in Kester.**********************************************

Maik Voorwinden teleurgesteld door niet kwalificatie.

27.04.2008 - Tijdens de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap MX2 is het Maik Voorwinden helaas niet gelukt zich te kwalificeren voor de wedstrijd. In het Italiaanse San Severino Marche lag de lat voor kwalificatie nipt te hoog voor de KTM-rijder. De wedstrijd werd gewonnen door de Fransman Valentin Teillet die het kampioenschap na drie wedstrijden ook leidt.

Kwalificatie:
Door het warme weer werd het circuit bijzonder nat gemaakt en omdat Maik in Groep A zat waren de eerste serie ronden meer overleven dan echt rijden. In de kwalificatie besloot Team Voorwinden-KTM dan ook om Maik even drie ronden aan de kant te houden zodat de machine niet te zwaar werd door de modder en er een droog spoor gereden was. Na ruim vijf minuten ging Maik het circuit op en wist een mooie tijd op de klokken te zetten. Deze tijd was ruim zijn snelste tijd van de dag tot op dat moment. De beste 20 rijders per groep gaan door en op dat moment stond Maik 22e. Landgenoot Ceriel Klein-Kromhof nam Maik vervolgens op sleeptouw opjacht naar een betere tijd, dit lukte want Maik wist zijn tijd opnieuw te verbeteren. Enkele collega's lukte hetzelfde waardoor de crosser uit Berkel en Roderijs een 24e tijd op de klokken had staan en hij niet gekwalificeerd was voor de wedstrijd. Zeer teleurgesteld ging Team Voorwinden-KTM direct terug naar Nederland omdat donderdag de volgende wedstrijd alweer op het programma staat.

Volgende keer:
Op Hemelvaartsdag gaat het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap verder op het mooie circuit van Rhenen. Daarna zal Maik direct door reizen naar het Franse Plomion voor de vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap.**********************************************

Pascal Brons scoort goed in eerste BK!

31.03.2008 - Op het zware modderige circuit van Beervelde werd afgelopen weekend de eerste wedstrijd van het Belgische Kampioenschap verreden. Team Voorwinden-KTM kwam met twee rijders in actie, Pascal Brons en Kris Voorwinden. Maik Voorwinden verkoos in verband met het EK voor een training in Nood-Frankrijk op harde circuits.

1e manche:
De eerste manche begint goed voor Pascal die in de top tien aan de wedstrijd begint. In de derde ronde gaat het echter even mis, in duel met Kevin Wouts gaat de rijder uit Bergschenhoek in de fout. Hij valt terug naar de 24e plek achter Kris die als 33e uit de start was gekomen. Kris heeft het juiste tempo gevonden en werkt zich inde eerste helft van de wedstrijd op naar de vijftiende plek. Hij gaat echter door en meet zelfs nog twaalfde te worden. Dit net voor Pascal die ook een sterke wedstrijd laat zien, vanaf de 24e plek komt hij nog terug naar de dertiende plek maar wilde in de finale nog in duel met Kris. Deze wist echter ervoor te zorgen dat hij niet op een ronde werd gezet door winnaar Simpson. Pascal overkwam dat wel waardoor hij genoegen moest nemen met de dertiende plek.

2e manche:
In de tweede manche neemt Pascal de beste start, hij wordt gevolgd door Simpson die snel de leiding over neemt. De eerste helft van de wedstrijd houdt Pascal deze plek vast maar dan komt Vanhorebeek na een mindere start op zetten. Met nog drie ronden te gaan komt Vanhorebeek voorbij aan Pascal en een ronde later volgt ook de Zuid-Afrikaan Terreblanche. De vierde plek komt niet meer in gevaar voor Pascal die tevreden mag zijn over deze wedstrijd. Kris is aan een mooie wedstrijd bezig, hij lijkt vanaf de vijftiende plek terug te komen naar de negende. In de laatste ronde weet Huysmans Kris echter nog nipt te passeren maar met de top tien plek mag de rijder uit Berkel en Rodenrijs zeer tevreden zijn.

Volgende keer:
Het Europees Kampioenschap MX2 begint in het weekend van 5-6 april in Spanje. Maik zal naar deze wedstrijd afreizen, in Talavera de la Reina hoopt de 19-jarige benjamin van het team een sterke indruk achter te laten. Pascal en Kris komen pas weer in actie tijdens de JUMBO ONK #3 van Rhenen op 1 mei.


24.03.2008
- Door beide manches goed te scoren is Maik Voorwinden opgeklommen naar de negende plek in het JUMBO ONK. De KTM-rijder bleef in het dagklassement net buiten de top tien met een elfde plek. Teamgenoten Pascal Brons (13e) en Kris Voorwinden (17e) kwam op het zware circuit van Oldebroek ook goed te scoren. De overwinning ging naar Erik Eggens die beide manches wist te winnen.

1e manche:
Als een pijl uit de boog vertrok Pascal nadat het starthek viel voor de eerste manche. Op de vierde plek begon hij aan de wedstrijd over 30minuten en twee ronden. De vreugde was echter van korte duur want in de eerste ronde ging de rijder uit Bergschenhoek kei hard onderuit. Voorover werd hij van zijn machine gegooid waarna hij moest dansen om alles achtervolgers te ontwijken. Maik was buiten de top vijftien begonnen en Kris volgde niet veel later. Vanaf de 35e plaats wist Pascal zich nog terug te werken naar de 23e plek maar heel tevreden was hij niet na de eerste manche. Datzelfde probeert had ook Maik die niet tevreden was met zijn eigen rijden. Het liep allemaal niet zo lekker maar de jongste rijder uit Team Voorwinden zette wel de beste prestatie neer met een vijftiende plek. Kris was wel te spreken over zijn rijden zeker na de wedstrijd in Gemert. Hij was zelfs even op weg om broertje Maik in te halen maar een kleine schuiver gooide roet in zijn eten. Met een twintigste plek scoorde hij wel zijn eerste punten van het seizoen.

2e manche:
De tweede manche begint heel goed voor Team Voorwinden, Pascal komt op de vierde plek uit de eerste ronde en Maik volgt hem! Door een valpartij is het circuit niet vrij en na twee ronden besluis de wedstrijdleiding om de wedstrijd stil te leggen. Een bittere pil natuurlijk voor het duo op de vierde en vijfde plek! Bij de herstart komt Pascal voor de derde keer deze middag goed uit de start met zijn Brouwer-KTM. Op de vijfde plek volbrengt hij de eerste ronde terwijl Kris net in de top twintig aan de wedstrijd is begonnen. Maik heeft een collega geraakt in de beginfase en moet achtervolgen. Pascal is opzoek naar het juiste tempo en hij knokt met rijders als Krestinov, Brakke en Van de Ven. Helaas moet hij deze snelle mannen voor laten gaan maar met een tiende plek scoort hij zijn beste resultaat van het seizoen. Maik rijdt een sterke inhaalrace en heeft zelfs een mooie duel met broer Kris. Halverwege de wedstrijd bijt deze echter even in het zand waardoor hij de aansluiting en het tempo verliest. Met de 23e plek is Kris dan ook niet tevreden, Maik wordt ook deze manche vijftiende.

Volgende keer:
Het Belgische Kampioenschap begint op 30 maart op het circuit van Beervelde. Het trio van Team Voorwinden zal aan de start verschijnen voor deze sterk bezette wedstrijd.

16.03.2008 - De eerste wedstrijd van het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap is moeilijk verlopen voor het Team Voorwinden-KTM. Met een dertiende plek werd Maik Voorwinden de beste rijder van het team uit Berkel en Roderijs. Pascal Brons werd zestiende onder verschrikkelijk zware omstandigheden. Derde man Kris Voorwinden kwam niet tot scoren tijdens de wedstrijd die werd gewonnen door KTM-collega Tyla Rattray.

1e manche:
Terwijl er een wolkbreuk boven het circuit van Gemert plaats vindt gaan de MX2-rijders van start. Maik heeft een aardige start maar voor hem gaat Brakke onderuit en Maik geen kant op kan. Pascal kwam niet geweldig uit de start en kwam later ook nog in botsing met een collega. Een valpartij kon hij nipt vermijden maar hij verloor direct vele plaatsen. In het achterveld komen de Voorwinden-rijders dan ook uit de eerste ronde. Maik vind snel het juiste tempo en hij rijdt zich heel sterk naar voren. Na drie ronden komt hij al op de deur bij de man op de twintigste plek. Pascal heft meer problemen met het zware circuit met sporen die steeds dieper worden en nergens meer goed uitkomen. Halverwege de wedstrijd loopt Pascal even in op Maik maar de 29-jarige crosser gaat dan nog even onderuit. Maik komt in de tweede helft van de wedstrijd echt op bedrijfstemperatuur en knokt zich van de twintigste naar de veertiende plek. Pascal moet tevreden zijn met de 23e plek maar is dat duidelijk niet.

2e manche:
De tweede manche begint goed voor Maik die in de top tien aan de wedstrijd begint. Pascal komt halverwege het startveld uit de eerste ronde maar komt dan lekker op stoom. Terwijl Maik was plaatsen moet afstaan rijdt Pascal zich verder e verder naar voren. Halverwege de wedstrijd weet Pascal zijn jongste teamgenoot zelfs te passeren maar dan gaat het mis. De eigenaar van de dierenspeciaalzaak in Bergschenhoek valt in het ‘Motodrome’ en Maik kan hem echt heel nipt ontwijken. De monteurs in de pits slaan de handen voor hun ogen als de Pascal zien vallen recht voor Maik. Gelukkig weet de talentvolle crosser zijn temgenoot te ontwijken. Weer een ronde later gaat het fout met Maik die onderuit gaat en Pascal weer zet passeren. Pascal blijft rijden en komt als zeventiende over de finish, Maik wordt 21e. “Wat een dag, ik ben al geen ster in deze omstandigheden en dan spreekt het je ook al niet aan om zo te moeten crossen. Het is echter niet anders dus het was zaak om beide manches te scoren. Dat is gelukt en daar ben ik dan ook blij mee maar dat is ook het enige vandaag.” Sprak Pascal nadat hij zich had voorzien van schone en warme kleding. Maik kon het verhaal van zijn teamgenoot alleen maar bevestigen. “Het kampioenschap bestaan maar uit zes wedstrijd dus iedere manche moet er gescoorde worden. De omstandigheden waren vandaag bijzonder zwaar maar dat is voor iedereen gelijk.”21.10.2007 - Op het zware zandcircuit van Lichtenvoorde heeft Kris Voorwinden zich verzekerd van de tweede plek in het KNMV Nationale kampioenschap. De KTM-rijder had nog kans op de titel voordat de wedstrijd begon maar door het geringe aantal deelnemers moest Stuwey Reijnders uitvallen wilde Kris de titel nog kunnen pakken. Dit gebeurde niet, Reijnders werd dus kampioen voor Kris. De negentien jarige Maik Voorwinden werd vijfde in het kampioenschap.1e manche:
De eerste manche begint Maik goed aan de wedstrijd, hij komt als tweede uit de eerste ronde achter Conen. Kris heeft een redelijk start gehad en begint nipt in de top tien aan de wedstrijd. In de derde ronden gaat Mik onderuit, hij val terug naar de negende plek achter zijn broer. In de tweede helft van de wedstrijd weet Kris de druk op te voeren bij voorganger Reijnders. De maakt echter een fout en ziet Kris met nog tweede ronden te gaan passeren. Maik is inmiddels terug gezakt naar de twaalfde plek maar heeft een sterke eindsprint. Met een zevende plek moet de KTM-rijder tevreden zijn achter Reijnders en Kris die dus vijfde wordt.

2e manche:
De tweede manche neemt Maik brutaal de leiding, en de eerste helft van de wedstrijd is er geen vuiltje aan de lucht. Dan maakt Maik en klein foutje met grote gevolgen, hij gaat onderuit. Conen neemt de leiding over terwijl op datzelfde moment Kris voorbij gaat aan derde man Reijnders. Na tweede ronden komt Reijnders echter terug en wordt hij tweede waardoor hij zich verzekerd van de titel. Kris wordt deze manche derde terwijl Maik nu zevende wordt. Het was een lang, zwaar en druk kampioenschap met een zeer gevoelige puntentelling. Een zege levert 100 punten op, een "Did Not Finish" wordt dat ook bijzonder zwaar gestraft! Al met al mag het Team Voorwinden-Brouwer KTM terug kijken op een geslaagd seizoen. Pascal Brons is zevende geworden in et JUMBO ONK, Kris werd daar negende en Maik elfde. Daarbij hebben de gebroeders uit Berkel en Roderijs sterke wedstrijd laten zien bij de KNMV Nationale competitie waarin ze respectievelijk tweede en vijfde worden.

Volgende keer:
Op 28 oktober (Spa) en 4 november (Lelystad) komt Maik in actie op een Brouwer-Husaberg 550cc tijdens de KNMV Open Nederlands Kampioenschap. Trainer Remy van Rees staat tweede in het kampioenschap en zal de laatste wedstrijden rijden van zijn indrukwekkende carriere.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Henry Dunnewind

Uitslagen KNMV Nationale Lichtenvoorde:

Varsseveld:
1 Bart Conen ? Yamaha -
2 Paul Spek Reeuwijk KTM -
3 Jordi Paez Veldhoven Honda Smitma BV
4 Mark Boot Burghamstede Kawasaki -
5 Kris Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM
7 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM
Waardenburg:
1 Bart Conen ? Yamaha -
2 Stuwey Reijnders Heesch KTM Champ-Vd Wetering Team
3 Kris Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM
4 Glenn Colenhoff Heesch Yamaha -
5 Paul Spek Reeuwijk KTM -
7 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM
Eindstand KNMV Nationaal MX2 2007:
1 Stuwey Reijnders Heesch KTM Champ-Vd Wetering Team 3176
2 Kris Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 3109
3 Bart Conen ? Yamaha - 2880
4 Jordi Paez Veldhoven Honda Smitma BV 2849
5 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 2675
13 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-KTM 2110


**********************************************

Twee Voorwinden-rijders in top tien!


15.10.2007 - Op het Circuitpark De Kuilen werd de zesde en laatste wedstrijd van het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap verreden. Maik Voorwinden werd de beste rijder van Team Voorwinden-KTM met een elfde plek in het dagklassement. Pascal Brons kende wat tegenslag waardoor hij inhet kampioenschap een plek verloor en zevende werd. Kris Voorwinden scoorde goed waardoor hij negende in geworden in het ONK!

1e manche:
De eerste manche begint niet heel goed voor de KTM-rijders want Pascal start buiten de top tien gevolgd door zijn twee teamgenoten. Pascal knokt hard en weet zich halverwege de wedstrijd op te werken naar de tiende plek. Maik is door een schuiver van Kris zijn broer voorbij gegaan en lijkt in de top vijftien te gaan finishen. Hij komt in de slotfase echter in duel met rijders als Conen, Coldenhoff en Roelants! De leider in het kampioenschap is onderuit gegaan en moet knokken voor ieder puntje. Maik wordt zestiende terwijl Pascal in de slotfase een plekje verliest aan Brakke. Zijn rivaal om de zesde plek in het kampioenschap. Kris moet met een 22e plek genoegen nemen en is daarmee niet tevreden.

2e manche:
Ook de tweede manche begint niet goed voor het team uit Berkel en Roderijs. Pascal gaat onderuit en zowel Maik als Kris rijden buiten de top vijftien. Het slecht nieuws voor Pascal is dat Brakke op weg in naar de top tien en dardoor zesde wordt in het kampioenschap! Pascal knokt voor ieder puntje net als de gebroerders. In de tweede ronden passeert Kris zijn broertje waarna hij zich de top vijftien inrijdt. Na bijna vijftien minuten wedstrijd gaat Kris echter de mist in, hij komt ten val en Maik komt terug voorbij. De jongste Voorwinden weet zich nog op te werken naar de twaalfde plek en Kris wordt toch nog vijftiende. Pascal wordt 31e en door de vierde plek van Brakke wordt hij zesde in het kampioenschap voor Pascal.

Volgende wedstrijd:
Het seizoen 2007 is voorbij, op 18 november komt het Team Voorwinden-KTM weer in actie tijdens de Red Bull Knock-Out op het strand van Scheveningen.

Uitslagen JUMBO ONK #6 MX2 te Mill:

1e Manche
1 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki
2 Dennis Verbruggen Belgie Yamaha Yamaha - Van Beers Racing
3 Ceriel Klein-Kromhof Daarlerveen KTM Van der Haar Racing
4 Gert Krestinov Estland KTM Favor Motorsport
5 Rob van Vijfeijken Deurne KTM Champ-Vd Wetering-KTM Team
11 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM
16 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM
22 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM

2e Manche
1 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki
2 Dennis Verbruggen Belgie Yamaha Yamaha - Van Beers Racing
3 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing
4 Herjan Brakke Staphorst Honda BDO Racing Team
5 Rob van Vijfeijken Deurne KTM Champ-Vd Wetering-KTM Team
12 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM
15 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM
30 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM

Dagklassement ONK #6 te Mill:
1 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki 100
2 Dennis Verbruggen Belgie Yamaha Yamaha - Van Beers Racing 90
3 Ceriel Klein-Kromhof Daarlerveen KTM Van der Haar Racing 74
11 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 54
17 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 45
18 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 41


Eindstand JUMBO ONK MX2 na de 6 wedstrijden:
1 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing 478
2 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki 466
3 Dennis Verbruggen Belgie YAMAHA Yamaha - Van Beers Racing 415
4 Rinus van de Ven Vlissingen KTM Van der Haar Racing 412
5 Rob van Vijfeijken Deurne KTM Champ-Vd Wetering -KTM Team 409
7 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 350
9 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 294
11 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 267
**********************************************

Pascal Brons blijft zesde in het ONK.


30.09.2007 - Op het mooie circuit 'De Witte Ruysheuvel' van Oss is Pascal Brons zevende geworden. De Team Voorwinden-Brouwer KTM rijder werd zesde en zevende in de manches maar was zelf niet tevreden. Datzelfde geldt voor Kris en Maik Voorwinden, ondanks zijn ontevredenheid staat Kris nu heel knap negende in het kampioenschap! Pascal staat op de zesde plek maar heeft nog zicht op de vierde of vijfde plek.

1e manche:
Met zijn Valvoline gesmeerde Brouwer KTM heeft Pascal een zeer goede start voor de eerste manche. Op een derde plek komt de crosser uit Bergschenhoek uit de eerste ronde achter KTM-collega's Van de Ven en Roelants. Zowel Kris als Maik komen buiten de top twintig uit dezelfde eerste ronde en moeten dus nog veel werk verzetten. In de derde ronden komt Eggens voorbij en na bijna vijftien minuten moet Pascal de vierde plek afstaan aan Vanhorebeek. In de tweede helft van de wedstrijd komt Kras sterk opzetten, hij gaat in de aanval en pakt de vijfde plaats af van Pascal. Deze slaat direct terug en met nog vier ronden te gaan heeft hij de vijfde plek weer terug. Kras geeft echter niet op en kan even later toch de vierde plek naar zich toe trekken. Na bijna tien minuten wedstrijd hebben de gebroeders Voorwinden elkaar gevonden. Er is een mooie strijd maar door die strijd maken ze weinig meters goed richting de top twintig. Ze zijn de gehele wedstrijd in gevecht met Wouts die in de laatste twee ronden de negentiende plek naar zich toe trekt voor Maik en Kris die zich in de laatste ronden weer terug laat pakken door zijn jongere broertje.

2e manche:
De tweede manche neemt Pascal kopstart en houdt deze plek vast totdat Van de Ven in de tweede ronden voorbij komt. Net als de eerste manche kende Kris en Maik geen beste start en beide knokken om in de top dertig te blijven...... In de derde ronde maakt Pascal een kostbare fout waardoor hij terug valt naar de vijfde plaats. De gebroeders zijn duidelijk niet tevreden en rijden hun longen uit hun lijf om plaatsen goed te maken. De zijn dan ook samen onderweg naar een plek in de top twintig. In de tweede helft van de wedstrijd komt Kris op de achttiende plek terecht dit lijkt het maximale maar de crosser uit Berkel en Roderijs gaat door. Hij weet in de laatste drie ronden nog drie plaatsen te winnen waardoor hij vijftiende wordt! Pascal heeft weer een duel met Kras maar hij moet hem laten gaan, later komt ook Vanhorebeek nog voorbij en Pascal wordt zevende. Maik wordt negentiende in deze loodzware manche.

Commentaar Aad Voorwinden:
"Het was geen slechte dag maar zeker ook geen beste. Pascal begon goed aan beide manches maar moet in de slotfase terrein prijsgeven. Over Kris en Maik ben ik eerlijk gezegd niet tevreden. Voor de winterstop reden beide jongens duidelijk beter. Kris heeft in het kampioenschap goede zaken gedaan, hij staat nu negende nadat we voor Gemert nog niet wisten of we het begin van het ONK-seizoen wel mochten rijden. Maik heeft veel problemen met zijn onderarmen maar buiten dat zijn rijden was ook niet goed. Misschien heeft het te maken met de zware valpartij een paar weken geleden. Hij wist toen een dik uur niet wat links en rechts was en wat hij nu deed op het circuit. Na de tweede manche werd de motor van Pascal gecontroleerd op de cilinderinhoud na een protest. Dat je wilt weten hoe die Brouwer KTM zo snel kan zijn begrijp ik. Wat ik dan wel jammer vind is dat de persoon die het protest indient zijn dochter stuurt om te kijken hoe en wat. Kom dan zelf even kijken en wordt met de neus op de feiten gedrukt. We hebben gewoon bloedsnelle machine's dat is wel een feit dacht ik zo."

Volgende wedstrijd:
Over twee weken wordt de finale van het JUMBO ONK verreden op 'Circuitpark De Kuilen' in Mill.

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Uitslagen JUMBO ONK #5 MX2 te Oss:

1e Manche
1 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing
2 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki
3 Rinus van de Ven Vlissingen KTM Van der Haar Racing
4 Jeremy Vanhorebeek Belgie KTM Champ-Vd Wetering-KTM Team
5 Mike Kras Fijnaart Suzuki -
6 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM
20 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM
21 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM

2e Manche
1 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki
2 Dennis Verbruggen Belgie YAMAHA Yamaha - Van Beers Racing
3 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing
4 Rinus van de Ven Vlissingen KTM Van der Haar Racing
5 Mike Kras Fijnaart Suzuki -
7 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM
15 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM
19 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM

Dagklassement ONK #5 te Oss:
1 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki 95
2 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing 91
3 Rinus van de Ven Vlissingen KTM Van der Haar Racing 79
7 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 69
16 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 46
19 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 43


Tussenstand JUMBO ONK MX2 na 5 van de 6 wedstrijden:
1 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing 409
2 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki 366
3 Rinus van de Ven Vlissingen KTM Van der Haar Racing 345
4 Rob van Vijfeijken Deurne KTM Champ-Vd Wetering Team 338
5 Dennis Verbruggen Belgie YAMAHA Yamaha - Van Beers Racing 248
6 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 309
9 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 249
13 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 213

**********************************************


Brons moet helaas toekijken tijdens thuis GP.


02.09.2007 - Het is Pascal Brons helaas niet gelukt zich te kwalificeren voor de Grand Prix van Nederland in het Brabantse Lierop. De KTM-rijder kwam simpelweg te kort om mee te mogen doen tijdens de door ruim 10.000 bezochte wedstrijden op zondagmiddag. De zege ging naar Antonio Cairoli die de GP won en zich weken geleden al verzekerde van zijn tweede MX2 Wereld titel.

Kwalificatie:
Na de tijdtraining werd het uit 49 rijders bestaande startveld verdeeld over twee groepen. Iedere groep rijdt een kwalificatie wedstrijd over 20 minuten en twee ronden. De beste twaalf rijders gaan door naar de wedstrijden van zondagmiddag. Later op de dag krijgen de overblijvers nog 'The Last Chance' waarin de snelste zes mannen door mogen naar het hoofdmenu van het weekend.

In zijn kwalificatie wedstrijd reageert Pascal goed toen het starthek viel. Zijn KTM had echter iets te veel vermogen waardoor deze op het achterwiel kwam. Om de boel recht te houden moest de crosser uit Bergschenhoek even van het gas af waarna hij direct opgesloten werd. Vervolgens gaat het mis in de eerste bocht waar Pascal met twee collega onderuit gaat. De achtervolging wordt ingezet en alles lijkt goed te verlopen, tot hij op de zestiende plek terecht komt. Dan gaat het even mis wanneer de Valvoline gesmeerde Brouwer KTM van Pascal met het voetsteuntje een strobaal raakt. Pascal gaat onderuit maar de machine blijft gelukkig lopen. Natuurlijk gaat de sportman weer in de achtervolging met een derde schuiver als resultaat. Pascal springt de 'arena' in op het circuit van Lierop maar komt nipt op de kant terecht. Hij smakt tegen de grond en de wedstrijd is voorbij. Later in de laatste kans probeert hij alles maar een tijd bij de beste zes krijgt hij niet op de klokken.

Commentaar:
Pascal Brons: "Heel jammer, het tijdrijden is niet me beste kant dus ik moest het doen in de kwalificatie wedstrijd. Het ging bij de start al mis en vervolgens ging ik nogmaals onderuit nadat ik een stroobaal raakte. In de tijdtraining kwam ik simpelweg te kort, meer kan ik er helaas niet van maken. Ik heb me best gedaan en wil iedereen bedanken die dit weekend voor me mogelijk heeft gemaakt. We gaan nu toch vol vertrouwen de laatste twee ONK-wedstrijden in."

Volgende wedstrijd:
De vijfde wedstrijd van het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap wordt op 30 september verreden op het circuit 'De Witte Ruysheuvel' in Oss.

Uitslagen WK MX2 #15 te Lierop:

1e Manche
1 Antonio Cairoli Italie Yamaha Team Yamaha DeCarli
2 Gareth Swanepoel Zuid-Afrika Kawasaki Team Molson Kawasaki UK
3 Kenneth Gundersen Noorwegen Yamaha Yamaha-Ricci Racing
4 Tommy Searle Engeland KTM Red Bull KTM Racing Team
5 Matti Seistola Finland Honda SRS Racing

2e Manche
1 Antonio Cairoli Italie Yamaha Team Yamaha DeCarli
2 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki
3 Rui Goncalves Portugal KTM Team AXO KTM SilverAction
4 Gareth Swanepoel Zuid-Afrika Kawasaki Team Molson Kawasaki UK
5 Nicolas Aubin Frankrijk Yamaha Yamaha-Ricci Racing

Dagklassement WK MX2 #15 te Lierop:
1 Antonio Cairoli Italie Yamaha Team Yamaha DeCarli 50
2 Gareth Swanepoel Zuid-Afrika Kawasaki Team Molson Kawasaki UK 40
3 Tommy Searle Engeland KTM Red Bull KTM Racing Team 32

Eindstand WK MX2 na 15 van de 15 wedstrijden:
1 Antonio Cairoli Italie Yamaha Team Yamaha DeCarli 660
2 Tommy Searle Engeland KTM Red Bull KTM Racing Team 510
3 Christophe Pourcel Frankrijk Kawasaki Team GPKR 436
4 Tyla Rattray Zuid-Afrika KTM Red Bull KTM Racing Team 371
5 Gareth Swanepoel Zuid-Afrika Kawasaki Team Molson Kawasaki UK 364
- Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 0


**********************************************

Brons krijgt uitnodiging voor Nederlandse GP!

22.08.2007 - De KNMV Motocross Commissie heeft Pascal Brons (28)uitgenodigd om deel te nemen aan de Nederlandse Motocross Grand Prix op 1-2 september in Lierop. De rijder uit het Team Voorwinden-Brouwer KTM zal in de MX2 uitkomen in het Brabantse land.

Op zaterdag moet Pascal zich proberen te plaatsen voor de twee manches van zondagmiddag. Er worden twee kwalificatie wedstrijden verreden, de beste twaalf per wedstrijd gaan door naar het hoofdprogramma van de zondag. De beste zes rijders uit de laatste kans plaatsen zich alsnog voor de GP. Het zal een moeilijke opgave worden, maar Pascal maakte in 2003 zijn GP-debuut in Lierop. Hij kwalificeerde zich met een achtste plek in de kwalificatieheat maar bleef tijdens de wedstrijden nipt buiten de punten. De beste twintig rijders krijgen WK-punten, Pascal werd 21e......

Volgende wedstrijd:
De veertiende GP van het seizoen wordt op 25-26 augustus verreden in het Engelse Donington Park. Daarna komt het WK-circus naar Nederland voor de finale van het Wereld Kampioenschap op het circuit De Herselse Bossen te Lierop.

Tussenstand JUMBO ONK MX2 na 4 van de 6 wedstrijden:
1 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing 318
2 Rob vanVijfeijken Deurne KTM Champ-Vd Wetering Team 288
3 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki 271
4 Rinus van de Ven Vlissingen KTM Van der Haar Racing 266
5 Dennis Verbruggen Belgie Yamaha Yamaha - Van Beers Racing 248
6 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-KTM 240
11 Kris Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 203
13 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 170

Tussenstand WK MX2 na 13 van de 15 wedstrijden:
1 Antonio Cairoli Italie Yamaha Team Yamaha DeCarli 610
2 Christophe Pourcel Frankrijk Kawasaki Team GPKR 436
3 Tommy Searle Engeland KTM Red Bull KTM Racing Team 431
4 Tyla Rattray Zuid-Afrika KTM Red Bull KTM Racing Team 371
5 Pascal Leuret Frankrijk Honda Team Hannspree-Honda-Martin 320

**********************************************


Maik Voorwinden naast het podium in Zweden.


05.08.2007 - Het is Maik Voorwinden net niet gelukt om een podiumplek te pakken tijdens de Honest International Youth Motocross wedstrijd van 2007. Deze wedstrijd werd verreden op het circuit van het Zweede Kristianstad waar de Brouwer KTM-rijder vierde werd. De zege ging naar landgenoot Herjan Brakke.

Kwalificatie:
Door de inschrijving van 150rijders werd het startveld verdeeld in vier groepen. Maik kwam in actie in Groep B en kwalificeerde zich probleemloos met snelste tijd. Hij was maarliefst 2,2 seconden sneller dan zijn achtervolger.

1e manche:
De eerste manche op zondag begon goed voor Maik die de beste start nam. Het circuit lag bijzonder zwaar, het was nog niet geschoven en er waren zo'n 300 rijders aanwezig in Zweden. Maik nam een voorsprong maar na zo'n 6 ronden kreeg hij pijnlijke onderarmen. Er was geen Warming-Up dus het was de eerste keer die dag dat de rijders op het circuit in actie kwamen. Het tempo moest omlaag en Maik ziet Brakke en Turesson passeren.

2e manche:
Ook de tweede manche begon goed voor de door THOR-gesteunde rijder die op een tweede plek uit de eerste bocht kwam. De tweede plek hield hij lang vast totdat opnieuw pijnlijke onderarmen opspeelde. Het tempo moest omlaag maar Maik wilde daar niks van weten. Het gevolg was een valpartij toen de KTM even zijn eigen weg volgde. Maik ging onderuit en moest tevreden zijn met een negende plek.

3e manche:
De start van de laatste manche is niet heel goed, net buiten de top tien komt de crosser uit Berkel en Roderijs uit de eerste snelle bocht. Hij weet zich te verbeteren en klimt in de eerste ronde naar de achtste plek. Vervolgens gaat hij met dat hoge tempo verder en weet Maik op de klimmen naar de vijfde plek. Hij heeft echter veel energie verspeelt waarna het tempo in de slotfase terug moet om een valpartij te voorkomen. Meer dan de zesde plek zit er dan ook niet in waardoor Maik vierde wordt in het dagklassement.

Volgende wedstrijd:
Op 19 augustus gaat het kampioenschap van de KNMV Nationale verder. Op het circuit van Utrecht wordt opeens een extra wedstrijd ingelast. Heel lang stond de volgende wedstrijd voor 26 augustus op de kalender in Emmen. Door de vervroegde wedstrijd moesten de gebroeders Voorwinden een vakantie annuleren. Een slechte zaak van de federatie die opeens een wedstrijd nieuw op de kalender zet en ook nog zonder de rijders hierover te informeren!

Uitslagen Honest International Youth Motocross 2007:

1e manche:
1 Herjan Brakke Staphorst Honda BDO MX Racing
2 Filip Turesson Zweden Suzuki Team Inotec-Ortema-Suzuki
3 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM
4 Emil Rydell Zweden KTM Team Swetex
5 Timmy Persson Zweden KTM Team TRS
2e manche:
1 Tom Sodestrom Zweden Yamaha -
2 Herjan Brakke Staphorst Honda BDO MX Racing
3 Filip Turesson Zweden Suzuki Team Inotec-Ortema-Suzuki
4 Kim Lindstrom Zweden Yamaha -
5 Kevin Stokke Noorwegen Yamaha -
9 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM
3e manche:
1 Herjan Brakke Staphorst Honda BDO MX Racing
2 Filip Turesson Zweden Suzuki Team Inotec-Ortema-Suzuki
3 Tom Sodestrom Zweden Yamaha -
4 Emil Rydell Zweden KTM Team Swetex
5 Kim Lindstrom Zweden Yamaha -
6 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM
Dagklassement:
1 Herjan Brakke Staphorst Honda BDO MX Racing 147
2 Filip Turesson Zweden Suzuki Team Inotec-Ortema-Suzuki 139
3 Tom Sodestrom Zweden Yamaha - 135
4 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 122

**********************************************

EK-punten voor Maik Voorwinden!


01.07.2007
Op het circuit van Markelo heeft Maik Voorwinden indruk gemaakt tijdens zijn eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap. De 19-jarige crosser uit Berkel en Roderijs scoorde brutaal punten bij zijn debuut. Met ene veertiende plek in de eerste manche was Maik zeer tevreden, in de tweede manche werden er helaas geen punten gepakt. De zege ging naar Joel Roelants die we ook kennen uit het ONK, de Belg won beide manches in Markelo, de Italiaan Deny Philippaerts leidt het kampioenschap.

1e manche:
De start verloopt niet goed voor Maik die in het achterveld aan de wedstrijd begint. Op een 30e plek komt hij uit de eerste ronden. Daarna werkt hij zich beheerst en vol vertrouwen op. Hij komt de tweede helft van de wedstrijd al in de punten maar is hiermee niet tevreden. Een groepje voor hem is het doel van Maik en na drie snellere ronden heeft hij de aansluiting gevonden. Alle drie de rijders moeten er aan geloven maar Maik moet het tempo hoog houden want Stuwey Reijnders volgt. Een collega uit de KNMV Nationale volgt Maik de gehele wedstrijd als een soort schaduw. In de slotfase valt Reijnders aan maar Maik laat zich niet verrassen en hij wordt knap veertiende!

2e manche:
Na een zware regenbui in het circuit helemaal anders geworden, moeilijk en gevaarlijk. Het water staat onderin de schansen en de sporen staan blank. In de eerste ronde gaat het na een redelijk start mis met Maik. Hij komt ten val en moet in het achterveld aan de wedstrijd beginnen. Na tien minuten rijdt hij al op de 25e plek maar verder komt de Brouwer-KTM rijder niet. Hij maakt nog een foutje en moet vervolgens tevreden zijn met de 26e plaats.

Commentaar Aad Voorwinden:
"Ben echt dol blij en zeer tevreden. We kwamen hier om te kwalificeren, volgend jaar wil Maik immers graag het gehele EK gaan rijden en kwalificeren ging heel goed gisteren. De eerste manche verliep goed, de start was niet heel goed maar daarna reed hij zich heel sterk naar de punten. In de slotfase was het kaarsje uit maar de punten waren een hele mooie beloning. De tweede manche is Maik in de eerste ronde gevallen door het water was een spoor niet zichtbaar en is hij ten val gekomen. "

Volgende wedstrijd:
Op 28 augustus is de volgende wedstrijd voor Team Voorwinden-Brouwer KTM, de KNMV Nationale wedstrijd om het circuit van Emmen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Steven van Kempen/KEMCO

Uitslagen EK MX2 #8 te Markelo:

1e Manche
1 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing
2 Gautier Paulin Frankrijk Honda Team Honda Martin Junior
3 Khounsith Vongsana Frankrijk KTM Team KTM France
4 Deny Philippaerts Italie Honda RBS Racing
5 Marvin Musquin Frankrijk Kawasaki BUD Racing
14 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM

2e Manche
1 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing
2 Ceriel Klein-Kromhof Daarlerveen KTM Van der Haar Racing
3 Jan Laurijssen Belgie Yamaha Van de Laar Yamaha Team
4 Gautier Paulin Frankrijk Honda Team Honda Martin Junior
5 Marvin Musquin Frankrijk Kawasaki BUD Racing
26 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM

Dagklassement EK MX2 #8 te Markelo:
1 Joel Roelants Belgie KTM JM Racing/Red Bull/KTM 50
2 Gautier Paulin Frankrijk Honda Team Honda Martin Junior 40
3 Jan Laurijssen Belgie Yamaha Van de Laar Yamaha Team 34
20 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 7


Tussenstand EK MX2 na 8 van de 12 wedstrijden:
1 Deny Philippaerts Italie Honda RBS Racing 240
2 Khounsith Vongsana Frankrijk KTM Team KTM France 238
3 Gautier Paulin Frankrijk Honda Team Honda Martin Junior 209
4 Max Lesage Frankrijk Honda Team NGS 205
5 Marvin Musquin Frankrijk Kawasaki BUD Racing 188
? Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 7

**********************************************

Pascal Brons knap vijfde in Halle!


24.06.2007
In Halle werd onder wisselvallige weersomstandigheden de vierde wedstrijd van het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap verreden. Pascal Brons deed het weer erg goed op het circuit 'De Kappenbulten' want hij werd beide manches zesde. Ook Kris en Maik Voorwinden kwamen goed tot scoren op het moeilijke en technische circuit. De zege ging naar KTM-collega Joel Roelants die het kampioenschap ook na vierde wedstrijd leidt.

1e manche:
De Brouwer-KTM van Pascal vertrekt bijzonder goed als het starthek valt. Hij neemt de beste start maar gaat te laat in de remmen waardoor hij met zijn snelheid naar buiten wordt gedrukt. Hierdoor valtij terug naar een zevende plek. Maik, de snelste Voorwinden-rijder in de trainingen, had een redelijk start terwijl Kris nipt in de top twintig bleef. Vooraan heeft Pascal het druk met rijders als Brakke, Terreblanche en de Europees Kampioen Verbruggen. De eerste helft van de wedstrijd houdt Pascal deze plek vast maar de vijfde plek is nog binnen handbereik. Maik heeft zich inmiddels opgewerkt naar de dertiende plek terwijl Kris druk in duel is met de Belgen Dierckx, Wouts en de Oostenrijk Ringhofer. Met nog drie ronden te gaan gaat het mis met Maik. Hij wil op het laatste moment van lijn wisselen op een schans. Hij komt schuin terecht en gat met de benen omhoog onderuit. Hij heeft veel schade aan zijn machine en wil de wedstrijd verlaten. Heel slim van de teamleiding wordt hij terug de baan in gestuurd. Maik wordt 23e en scoort hiermee nog punten. Kris klopt en Belgen en de Oostenrijk en wordt heel sterk derdtiende! Pascal werkt zich op naar de vijfde plek maar ziet dan Eggens passeren waadoor hij tevreden moet zijn met een zesde plaats.

2e manche:
Ook tijdens de tweede manche van de dag over 30 minuten en twee ronden heeft Pascal een superstart. Hij gaat nu als leider de eerste bocht in en ziet vervolgens de Belg Verbruggen voor de tweede bocht passeren. In zijn haast de fout goed te maken volgt er nog een foutje en Pascal zakt terug naar de achtste plek. Kris begint de manche op vijftien en Maik op negentien. Terwijl Pascal zijn achtste plek moet inleveren komt Kris op temperatuur. Hij rijdt alles uit de kast en heeft na tien minuten wedstrijd de tiende plek in handen. Niet veel later gaat het even mis waardoor hij terug valt, daarbij komen Bobkovs en Strik voorbij die in de beginfase al in de problemen waren gekomen. Maik rijdt een sterke wedstrijd zeker na zijn valpartij van de eerste manche die behoorlijk hard ging. Heel even lijkt de jongste Voorwinden zelfs zijn grote broer te gaan pakken maar daar heeft Kris problemen mee. Hij verhoogt het tempo, passeert Wouts en rijdt zich nog terug naar de elfde plek. Maik wordt dertiende en Pascal opnieuw zesde. Pascal moest in het begin van de wedstrijd even de juiste lijnen vinden maar komt vervolgens erg sterk terug.

Volgende wedstrijd:
Op 30 juni en 1 juli wordt de Nederlandse wedstrijd van het Europees Kampioenschap MX2 verreden op het circuit in Markelo. Maik is door de KNMV geselecteerd om deze wedstrijd mee te rijden. Pascal rijdt niet mee, hij gaat genieten van een heerlijke vakantie waarna de voorbereidingen voor de tweede helft van het seizoen gaan beginnen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Uitslagen JUMBO ONK #4 MX2 te Halle:

1e Manche
1 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing
2 George Strik Mill KTM Van der Haar Racing +7,615
3 Rinus van de Ven Vlissingen KTM Van der Haar Racing +10,602
4 Dennis Verbruggen Belgie YAMAHA Yamaha - Van Beers Racing +13,218
5 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki +18,506
6 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM +21,598

13 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM +1.36,249
23 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM +1laps

2e Manche
1 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki
2 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing +2,702
3 Rob van Vijfeijken Deurne KTM Champ-Vd Wetering Team +40,506
4 Jeremy Vanhorebeek Belgie KTM Champ-Vd Wetering Team +44,825
5 Jan Laurijssen Belgie Yamaha Van de Laar Yamaha Team +49,458
6 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM +1.16,495
11 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM +2.06,360
13 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM +2.15,111

Dagklassement ONK #4 te Halle:
1 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing 95
2 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki 86
3 George Strik Mill KTM Van der Haar Racing 78
5 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 70
10 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 58
16 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 46


Tussenstand JUMBO ONK MX2 na 4 van de 6 wedstrijden:
1 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing 318
2 Rob van Vijfeijken Deurne KTM Champ-Vd Wetering Team 288
3 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki 271
4 Rinus van de Ven Vlissingen KTM Van der Haar Racing 266
5 Dennis Verbruggen Belgie YAMAHA Yamaha - Van Beers Racing 248
6 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 240
11 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 203
13 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 170**********************************************
Brons en Kris Voorwinden op het podium in Reusel.


17.07.2007
Twee van de drie Team Voorwinden-Brouwer KTM-rijders mochten na de KNMV Nationale wedstrijd in Reusel op het podium klimmen. Pascal Brons werd tweede voor teamgenoot Kris Voorwinden, Maik Voorwinden werd vierde! Het was echter Stuwey Reijnders die het trio in de kleuren van Brouwer Motors te snel af was.


1e manche:
In de tijdtraining was Maik de snelste man geweest voor Pascal en Coen van Haut. Kris bracht de achtste tijd op de klokken nadat hij van motor moest wisselen. De crosser uit Berkel en Roderijs reed op een paaltje en brak zijn rempedaal af. In de wedstrijd begon Kris niet veel beter, op een vijftiende plek kwam hij uit de eerste bochten. Maik en Pascal waren beter vertrokken, Pascal reed tweede terwijl Maik op een zesde plek begon. Er ontstaat een trio aan de leiding, Reijnders leidt voor Brons en Van Haut. Na bijna tien minuten wedstrijden weten Glenn Coldenhoff en Maik de aansluiting bij de leiders te vinden. Kris werkt hard en dendert de top tien binnen. Van Haut passeert Pascal en later volgt ook Coldenhoff. De jongste Coldenhoof gaat door en hij neemt de leiding over van Reijnders. Na een ronden aan de leiding te hebben gereden gaat Coldenhoff onderuit, Reijnders neemt de leiding terug maar dan komt Pascal opzetten. Hij verhoogd het tempo. Neemt de leiding over en wint. Kris rijdt een geweldige wedstrijd en in de slotfase krijgt hij broertje Maik in het vizier. Dan wordt alles op alles gezet en met succes, in de laatste ronde neemt Kris de derde plek over van Maik die dus vierde wordt.

2e manche:
In de tweede manche nam Pascal de beste start voor Van Haut. Maik, Reijnders en Kris volgen. Na drie ronden gaat Van Haut opnieuw vroegtijdig naar de kant waardoor Maik de tweede man wordt. Reijnders en Kris zijn druk met elkaar maar halverwege de manche sluiten ze in hun strijd aan bij Maik die door beide wordt gepasseerd. Kris aat niet veel later voorbij aan Reijnders waardoor het een dubbel lijkt te worden voor Team Voorwinden. Zover komt het niet, Reijnders komt terug en gaat in de slotfase nog opjacht naar Pascal. In de laatste ronde weet Reijnders na een foutje met een achterblijver van Pascal om de leiding over te nemen. Pascal wordt tweede voor Kris en Maik. In het kampioenschap leidt Kris met 89 punten voorsprong op Reijnders, Maik staat derde met 183 punten achterstand op zijn broer.

Volgende wedstrijd:
De vierde wedstrijd van het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap wordt verreden op 24 juni. Op het mooie circuit 'De Kappenbulten' van Halle kwam Team Voorwinden-Brouwer KTM dit seizoen al tot een succes met een podiumplek voor Pascal tijdens de KNMV Nationale wedstrijd van 13 mei jl.

Uitslagen KNMV Nationaal Reusel

1e manche:
1 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-KTM
2 Stuwey Reijnders Heesch KTM Champ-Vd Wetering Team
3 Kris Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM
4 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM
5 Kay Coldenhoff Heesch Yamaha -

2e manche:
1 Stuwey Reijnders Heesch KTM Champ-Vd Wetering Team
2 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-KTM
3 Kris Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM
4 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM
5 Kay Coldenhoff Heesch Yamaha -

Door: Steven van Kempen/KEMCO


*********************************************


Team Voorwinden blijft nipt buiten de top tien!


03.07.2007
Het trio van Team Voorwinden-Brouwer KTM heeft nipt geen top tien plek weten te scoren tijdens de derde wedstrijd van het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap in Heerde. Kris Voorwinden werd elfde in het dagklassement voor Pascal Brons en Maik Voorwinden. De zege ging naar Erik Eggens, de Belg Joel Roelants in de nieuwe leider in het MX2 kampioenschap.

1e manche:
Met zijn Brouwer-KTM neemt Pascal een hele goede start, achter Van de Ven, Van Vijfeijken, Eggens en Roelants komt hij op een vijfde plek uit de eerste bocht. Even later gaat het even mis, gelukkig komt Pascal niet ten val maar hij valt terug naar de achtste plek. Een valpartij heeft ook Maik mee gemaakt, de jongste rijder uit het team valt in de eerste bocht met de Belg De Belder. Vanuit het achterveld komt Maik heel sterk terug, hij gaat nog even onderuit met Reijnders die in de fout ging en Maik dus mee nam in zijn val. Voorin gaat Pascal af op een vijfde plek maar hij gaat onderuit! Hij blijft vervolgens nipt in de top tien maar in zijn jacht op Coen van Haut gaat Pascal nogmaals onderuit! Met een kapot shirt en zelf de nodige blauwe plekken rijker wordt Pascal nog tiende maar hij is niet tevreden. Kris rijdt heel lang achter Pascal maar gaat in de slotfase nog onderuit, gelukkig kan hij snel zijn weg vervolgen en wordt de crosser uit Berkel en Roderijs nog dertiende. Maik rijdt zich nog ruim de punten binnen met een achttiende plek.

2e manche:
Het starten heeft Pascal bijzonder goed onder de knie, zo ook de tweede manche. Mijn zijn door Paardekam Suspension afgeveerde Brouwer KTM vertrekt hij op een vijfde plek achter Van de Ven, Van Vijfeijken, Eggens en Roelants. De Belg gaat echter onderuit en Pascal kan geen kant op. Samen met Avis, Klein-Kromhof en nog drie rijders komt Pascal ten val. Maik komt deze keer goed door de eerste bocht net als grote broer Kris. Maik rijdt de eerste tien minuten zelfs in de top tien! Daarna komen zowel Roelants als Vanhorebeek voorbij. Hierdoor komen de gebroeders bij elkaar uit, het is een mooi duel maar omdat ze druk met elkaar zijn weet Reijnders aan te sluiten. Hij komt tussen beide maar Maik houdt zijn elfde plek vast. Kris valt vier ronden voor de finish nog even, hierdoor wordt hij niet dertiende achter Reijnders maar veertiende. Pascal rijdt alles uit de kast en de dierenspeciaalzaakhouder uit Bergschenhoek wordt zeventiende.

Commentaar:
Pascal Brons: "De eerste manche begon heel goed, ik maakte een klein foutje maar zonder problemen reed ik naar de vijfde plek terug. Toen viel ik even en in mijn haast om vervolgens Van Haut snel terug te pakken ging ik opnieuw hard onderuit. Tiende is goed maar er had veel meer ingezeten en dat is achteraf dan balen. De tweede manche verliep goed tot de tweede bocht, ik kon geen kant op toen Roelants onderuit ging. Daarna zo hard moeilijk het juiste tempo gereden en knokt voor ieder puntje."
Kris Voorwinden: "De eerste manche ging best lekker op twee valpartij na. Vooral de tweede ging erg mis, ik zat achter Pascal en die wil jet het natuurlijk zo moeilijk mogelijk maken. Ik kwam schuin uit een spoor en toen was het zo gebeurd. Ik ben wel blij dat we nu voor de MX1 rijder want het circuit is nu al heftig zwaar! Tweede manche was redelijk maar natuurlijk niet tevreden, met broertje wordt elf en ik veertien."
Maik Voorwinden: "De eerste manche begon slecht, daarna nog een schuiver met Reijnders dus heel succes vol was het niet. Het rijden ging niet verkeerd, ook de tweede manche niet. Ik blijf net buiten de top tien, dat vind ik nog jammer maar misschien Halle. Ik ben tevreden na vandaag met de gescoorde punten."

Volgende wedstrijd:
Het JUMBO ONK gaat op 24 juni verder op het mooie circuit van Halle. Zowel op 10 als 17 juni staan er nog KNMV Nationale wedstrijd op het programma van zowel Kris als Maik.

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Uitslagen JUMBO ONK #3 MX2 te Heerde:

1e Manche
1 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing
2 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki +9,262
3 Wyatt Avis Zuid-Afrika KTM Team Sarholz-KTM Germany +27,116
4 Dennis Verbruggen Belgie YAMAHA Yamaha - Van Beers Racing +33,147
5 Rinus van de Ven Vlissingen KTM Van der Haar Racing +34,288
10 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM +1.33,593

13 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM +2.09,056
18 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM +1laps

2e Manche
1 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki
2 Dennis Verbruggen Belgie YAMAHA Yamaha - Van Beers Racing +3,805
3 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing +5,494
4 Rob van Vijfeijken Deurne KTM Champ-Vd Wetering Team +34,122
5 Jeremy Vanhorebeek Belgie KTM Champ-Vd Wetering Team +55,007
11 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM +2.20,544
14 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM +1lap
17 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM +1lap

Dagklassement ONK #3 te Heerde:
1 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki 95
2 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing 91
3 Dennis Verbruggen Belgie YAMAHA Yamaha - Van Beers Racing 83
11 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 55
12 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 55
13 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 53


Tussenstand JUMBO ONK MX2 na 3 van de 6 wedstrijden:
1 Joel Roelants Belgie KTM Red Bull / KTM / JM Racing 223
2 Rob van Vijfeijken Deurne KTM Champ-Vd Wetering Team 213
3 Dennis Verbruggen Belgie YAMAHA Yamaha - Van Beers Racing 210
4 Rinus van de Ven Vlissingen KTM Van der Haar Racing 196
5 Erik Eggens Westerbork Suzuki Team Beursfoon-Suzuki 185
6 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 170
12 Kris Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 145
14 Maik Voorwinden Berkel en Rod. KTM Team Voorwinden-Brouwer KTM 124

**********************************************


Dubbelslag voor Maik Voorwinden!


27/28-05-2007 - Het Pinksterweekend was weer bijzonder druk voor Team Voorwinden-Brouwer KTM. Op zondag kwamen alle drie de rijders in actie in Varsseveld. Op Pinkstermaandag reden de gebroeders Kris en Maik Voorwinden mee in Waardenburg. En met succes want Maik won beide manches in Waardenburg en deed hierdoor goede zaken in het kampioenschap! Kris leidt het kampioenschap ruim en Maik heeft ondanks het puntloos blijven in de eerste wedstrijd al de derde plek in handen.

Varsseveld:
Ondanks de vele reeds gevallen regen lag het circuit in Varsseveld er goed bij, Maik bracht de snelste tijd op de klokken tijdens de trainingen gevolgd door Pascal Brons. Na het vallen van het starthek voor de eerste manche sloeg de angst om het hart van de teamleden. Pascal gaat na een super start onderuit nadat hij van achteren wordt aangetikt. Hij bleef direct helemaal in elkaar gekropen liggen zodat niemand heb raakte. Maik en Kris begonnen in de top tien aan de eerste manche. Beide gebroeders rijden zich naar voren en worden derde en vierde deze manche. Pascal rijdt een zeer sterke inhaalrace en wordt nog vijfde! In de tweede manche laat Pascal er geen twijfel over bestaan, het neemt de beste start voor Maik en Kris! In de eerste ronde gaat Maik echter even onderuit in zijn haast op Pascal niet weg te laten lopen. Pascal heeft de wedstrijd onder controle maar in de slotfase wordt Kris nog gevaarlijk! Teammanager Aad Voorwinden kijkt vol vertrouwen naar het duel om de overwinning, Kris probeert alles maar de zege is voor Pascal. Maik komt nog terug naar de achtste plek.

Waardenburg:
Op de harde circuits is Maik altijd snel, hij zette dan ook de snelste tijd op de klokken. In de slotfase kwam Reijnders echter nog voorbij met een tijd die 0,011 seconden sneller was! Kris was goed voor een zevende tijd en liet zich niet gek maken op het door regen erg gladde circuit. Maik nam de beste start maar verloor twee plekken in de eerste bochten. Even keek de jongste Voorwinden de kat uit de boom maar in de tweede ronden vond hij het al genoeg geweest. Hij nam de leiding over en reed 2 seconden sneller per ronden dan zijn achtervolgers! Kris had iets meer moeilijk met het harde circuit, hij begon op vier maar moest na vele duels genoegen nemen met de zevende plek. Maik heeft een voorsprong van ruim tien seconden wanneer het begint te regen. Hel vakkundig rijdt hij de wedstrijd als leider uit. In de tweede manche neemt Maik opnieuw de beste start nu voor Kris. Ze slaan direct een gat op de achtervolgers. Maik lijkt de wedstrijd te gaan domineren maar Kris denkt daar natuurlijk anders over. Na negen ronden neemt Kris de leiding brutaal over, Maik geeft niet op. Hij blijft volgen en slaag drie ronden voor de finish terug. Hij neemt de leiding terug en wint ook deze manche, Kris wordt tweede ruim voor derde man Reijnders.

De wedstrijd:
De derde wedstrijd van het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap wordt op 3 juni verreden. Op het circuit van Heerde hoopt het Team Voorwinden-Brouwer KTM trio goed te kunnen scoren.

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Uitslagen KNMV Nationale Varsseveld & Waardenburg:

Varsseveld:
1 Nick Tuin Enschede Suzuki Team Beursfoon-Suzuki 1-3
2 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-KTM 5-1
3 Kris Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 4-2
4 Stuwey Reijnders Heesch KTM Champ-Vd Wetering Team 2-4
5 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 3-8
Waardenburg:
1 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 1-1
2 Ivo Vink Woudrinchem Kawasaki Vermijs Motorsport 2-5
3 Kris Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 6-2
4 Sander van Herpen Den Dungen Honda Firefox - Romviel Honda 3-8
5 Kay Coldenhoff Heesch Yamaha - 5-7
Tussenstand KNMV Nationaal MX2:
1 Kris Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 2174
2 Stuwey Reijnders Heesch KTM Champ-Vd Wetering Team 2072
3 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 1997
4 Jordi Paez Veldhoven Honda Smitma BV 1847
5 Bart Conen ? Yamaha - 1823
13 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-KTM 1532**********************************************

Kris Voorwinden en Pascal Brons winnen druk weekend!

19.05.2007 Het was voor vele mensen een lang vrij weekend, niet voor Team Voorwinden-Brouwer KTM. Na de JUMBO ONK in Rhenen moest het team uit Berkel en Rodelijs in actie komen in Hummelo (zaterdag) en Dun Dungen (zondag). Het werd een goed weekend want na de sterke prestatie van Pascal Brons in Rhenen won Kris Voorwinden de wedstrijd in Hummelo. Broertje Maik Voorwinden werd tweede! In Den Dungen werd het weer een Voorwinden-podium, Pascal won voor Kris en Maik!

Hummelo:
De eerste manche in Hummelo begon goed voor Kris die op een tweede plek begon. Maik ging in de beginfase onderuit. Hij moest een inhaalrace rijden, deze verliep perfect. Vanaf de 25e plek reed de jongste Voorwinden zich naar een vierde plaats! Na zo'n vijftien minuten wedstrijd neemt Kris de leiding over van snelstarter Nelissen. Reijnders volgt echter direct en een duel om de zege ontstaat. Het publiek geniet en ziet Reijnders het duel in zijn voordeel beslissen.
In de tweede manche nemen de door Valvoline gesmeerde Brouwer-KTM's van Kris en Maik de beste start. Kris heeft de leiding voor Maik en Bart Conen gaat mee. Daarna ontstaat er een groot gaf naar de vierde man. Kris gaat even onderuit en Maik neemt de leiding over, Conen volgt maar bij hem slaat de pechduivel toe. Kris komt terug bij Maik en het duel om de zege brand los. Kris zou echter Kris niet zijn om tot de vlag tot het uiterste te gaan en in de slotfase pakt hij Maik waardoor hij naast de manche ook het dagklassement wint.

Den Dungen:
Na een extra dagje rust kwam Pascal wel in actie tijdens de wedstrijd in Den Dungen. Op het harde circuit nabij Den Bosch verliep de dag ook goed voor het Team Voorwinden. Kris begon als leider aan de eerste manche, Maik begon op vier en Pascal kreeg een duw. Hierdoor moest hij op een vijftiende plek aan de wedstrijd beginnen. Maik kan snel klimmen naar de tweede plek en gaat leider Kris onderdruk zetten. Pascal is boos, hij stuurt zijn van Pirelli-banden voorziene KTM SX250F hard rond over het circuit. Na zeven ronden is de Voorwinden-trein compleet. Pascal vind de aansluiting en passeert direct Maik. Kris laat zich ecvhter niet pakken, Pascal probeert het links en rechts maar Kris houdt vast en wint de manche! Pascal wordt tweede voor Maik.
De tweede manche is minder spannend, Pascal neemt de beste start en laat zich nu niet verrassen. Maik volgt voor Reijnders en Kris. Heel lang lijkt dit ook de uitslag te worden maar Reijnders rijdt sterk en hij pakt de tweede plek van Maik nog af. Het dagpodium werd echter bezet door het trio Voorwinden-rijders.

Kris leidt het kampioenschap ruim, Maik is geklommen naar de derde plek!!

De wedstrijd:
Ook het Pinksterweekend staat vol actie, op zondag rijdt Team Voorwinden-Brouwer KTM in Varsseveld, op 28 mei staat Waardeburg op de kalender.

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Uitslagen KNMV Nationale Hummelo & Den Dungen:

Hummelo:
1 Kris Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 2-1
2 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 4-2
3 Stuwey Reijnders Heesch KTM Champ-Vd Wetering Team 1-13
4 Michael van Wezel ? KTM - 8-3
5 Bart Nelissen Deurne KTM - 3-9
Den Dungen:
1 Pascal Brons Bergschenhoek KTM Team Voorwinden-KTM 2-1
2 Kris Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 1-4
3 Maik Voorwinden Berkel & R. KTM Team Voorwinden-KTM 3-3
4 Stuwey Reijnders Heesch KTM Champ-Vd Wetering Team 5-2
5 Kay Coldenhoff Heesch Yamaha - 6-5